Zijn dakisolatie?

Als een gebouw niet goed geïsoleerd is, ontsnapt 25% van de warmte door het dak van het gebouw. U kunt kiezen voor meer traditionele isolatietypes zoals glasvezel en spuitschuim of kiezen voor het modernere type: een stralingsbarrière-isolatie.

Zijn dakisolatie?

Als een gebouw niet goed geïsoleerd is, ontsnapt 25% van de warmte door het dak van het gebouw. U kunt kiezen voor meer traditionele isolatietypes zoals glasvezel en spuitschuim of kiezen voor het modernere type: een stralingsbarrière-isolatie. Dakisolatie van glasvezel kan worden gebruikt in de vorm van batt-dekens van glasvezel, ingeblazen of losgevuld. Glasvezel batt dekenisolatie wordt geproduceerd en vooraf in maten gesneden om op de standaard plafondbalken en spanten te passen.

Vanwege de lagere R-waarde, in koudere klimaten, kan het nodig zijn om meerdere batt-dekenlagen aan te brengen. Het in glasvezel ingeblazen type is geschikt voor moeilijk bereikbare daken en zolders waar het wordt aangebracht met behulp van een lange flexibele buis. Glasvezel losse vulling wordt geleverd in zakken en kan handmatig worden uitgespreid om gaten en voegen op te vullen. Houd er rekening mee dat glasvezelisolatie veel van zijn R-waarde kan verliezen als gevolg van vocht.

Zie de vergelijking van R-waarden van glasvezel met reflecterende isolatie. Spuitschuimisolatie is efficiënt in het verslaan van warmte en wind en het afdichten van scheuren in het dak. De afgelopen 18 jaar hebben we meer dan 5 miljard vierkante meter isolatie verkocht aan tevreden klanten. Het dak is de primaire locatie voor warmteverlies.

Het is goed voor maximaal 35% van het warmteverlies in de winter. Het is verantwoordelijk voor vrijwel alle warmtewinst in de zomer. Typische plafondisolatie omvat het verspreiden van losse vulling of batt (de term die gewoonlijk wordt gebruikt voor dekenisolatie op de zolder of het luchtruim van een huis). Uw huis heeft op zijn minst een soort isolatie nodig om de binnentemperatuur van uw huis gereguleerd te houden, ongeacht het specifieke klimaat waarin u leeft.

Zolderisolatie is wat er tussen uw huis en de zolder zelf ligt. Dit betekent dat eventuele warmte die in huis wordt gecreëerd niet naar de zolder kan gaan en verloren gaat, maar in plaats daarvan in uw hele huis in omloop blijft. Dit voorkomt ook de opbouw van vocht en schimmel op zolder veroorzaakt door dakisolatie. Bovendien kan het verhogen van de luchtcirculatie op zolder met zolderventilatoren of ventilatieopeningen uw dak en dakconstructie verder beschermen tegen hitte en vocht.

Door de leien en tegels aan elkaar te lijmen, voorkomt de isolatie van spuitschuim dat ongewenste warmte, wind, vocht en koele lucht naar binnen sijpelt en de woning binnenkomt. Met dit type dakisolatie kunt u er zeker van zijn dat uw dak beschermd is tegen wind en hitte. Als u kiest voor isolatie van spuitschuim, is het cruciaal om onderscheid te maken tussen isolatieschuim met hoge dichtheid en opencellig spuitschuim met lage dichtheid. Schuim met gesloten cellen heeft volledig gesloten cellen die tegen elkaar worden gedrukt, waardoor ze stabieler en stijver worden.

Dit soort schuim houdt vocht buiten je huis. Een van de meest voorkomende en effectieve manieren om uw dak te isoleren is met polyurethaan spuitschuim. Van deze gespoten kunststof is bekend dat het zeer effectief is voor het afdichten van scheuren en bestand is tegen wind en hitte. Het schuim wordt aangebracht op de onderzijde van uw dakdek en direct op de leien en tegels.

De spuitschuimisolatie hecht vervolgens de leien en tegels aan elkaar om te voorkomen dat ongewenst vocht, wind, hitte en koele lucht naar binnen sijpelt. Dakisolatie verwijst naar de isolatie van de eigenlijke dakhelling zelf. Plafondisolatie is echter de installatie van elk type isolatie in de vloer die het dichtst bij de dakconstructie ligt. Het isoleren van een plafond is aanzienlijk eenvoudiger, en soms goedkoper, dan een dak.

Daarom is plafondisolatie misschien de betere optie als u tussen het een of het ander moet kiezen. Het installeren van isolatie op het dakterras, zoals in sommige gevallen nodig is, is een veel moeilijker proces waarvoor waarschijnlijk een aannemer nodig is, volgens de North Dakota State University Extension. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en maten, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende dakisolatiedoeleinden. Ja, het dak is bedoeld om bestand te zijn tegen extreme temperaturen en weersomstandigheden, maar het helpt om eventuele schade op de lange termijn te voorkomen met een isolatiesysteem.

Omdat de temperaturen buiten blijven dalen, is het isoleren van uw dak een van de belangrijkste manieren om uw huis warm te houden in de winter. Een goed afgesloten zolder of goed geïnstalleerde isolatie in een dak is veel efficiënter in termen van energie. Dakisolatie zorgt ervoor dat er geen overtollige warmte in uw huis sijpelt, waardoor uw huistemperatuur lager blijft. Omdat glasvezel volledig brandwerend is, hoeft u zich geen zorgen te maken dat uw dakisolatie ongelukken in uw huis veroorzaakt.

Voordat u beslist of u de installatie zelf wilt uitvoeren of een isolatieaannemer wilt inhuren, moet u de staat van uw dak zorgvuldig onderzoeken. Vallende daken zijn niet alleen te zien in tekenfilms, je zou ook ooit kunnen merken dat je dak langzaam boven je hoofd kapot gaat als je niet oppast. Deze daken hebben iets langer nodig om op te warmen, maar eenmaal warm, houden deze daken de warmte vast als een oven en blijven ze de warmte naar het huis overbrengen, zelfs nadat de zon is ondergegaan. .