Hoeveel verschil maakt zolderisolatie voor koeling?

Het isoleren van de zolder voorkomt echter ook dat koele lucht ontsnapt omdat het de beweging van lucht, ook wel convectie genoemd, vermindert. Over het algemeen kan het gemiddelde huis 10 procent besparen op koeling door de zolder te isoleren.

Hoeveel verschil maakt zolderisolatie voor koeling?

Het isoleren van de zolder voorkomt echter ook dat koele lucht ontsnapt omdat het de beweging van lucht, ook wel convectie genoemd, vermindert. Over het algemeen kan het gemiddelde huis 10 procent besparen op koeling door de zolder te isoleren. Het korte antwoord, ja, het isoleren van de zolder is een effectieve manier om uw huis koeler te houden tijdens de zomermaanden. Hoewel het een gegeven is dat de isolatie op uw zolder het huis in de winter warmer houdt, is het niet meteen duidelijk dat isolatie ook kan helpen om het huis comfortabel te houden in de zomer.

Zolderisolatie heeft rechtstreeks invloed op een airconditioner door de koelefficiëntie van de unit te verhogen. De isolatie helpt om de woonruimtes van het huis van de zolder te isoleren. Koele lucht kan niet naar de zolder ontsnappen waar het verdwijnt. De airconditioner kan een veel grotere ruimte in veel minder tijd koelen wanneer de zolder geïsoleerd is.

Deze verhoogde efficiëntie zal de energierekening verlagen tijdens de warmste maanden van het jaar in Largo. Waarom is dit? Immers, als je aan isolatie denkt, stel je je waarschijnlijk een zware winterjas voor die je isoleert tegen de kou of een thermoskan die je soep warm houdt. Daarom gaan inwoners van Sacramento ervan uit dat zolderisolatie niet zo belangrijk is in ons warme klimaat. Natuurlijk kun je de thermostaat naar beneden draaien en wennen aan het dragen van dikke truien binnenshuis om kosten te besparen.

Maar als je een onafgewerkte zolder hebt, is het geven van de juiste isolatie een van de eenvoudigste manieren om dit seizoen een deksel op je verwarmingsrekening te houden. Het is een doe-het-zelfproject dat je in een weekend kunt aanpakken, en de besparingen die je elk jaar krijgt, tellen op, zegt Tom Silva algemeen aannemer van TOH. Het ministerie van Energie schat dat een goed geïsoleerde zolder 10 tot 50 procent van uw verwarmingsrekening kan scheren. En het werkt de tegenovergestelde kant op voor warme klimaten; in de zomer helpt het de binnentemperaturen van uw huis te stabiliseren om de koelbehoeften onder controle te houden.

Volgens het ministerie van Energie moet de R-waarde van uw isolatiemateriaal minimaal R-30 zijn, waarbij dikkere isolatielagen hogere R-waarden bereiken. Er zijn natuurlijk andere isolatieopties op de markt die mogelijk de juiste pasvorm of vulling zijn voor uw zolder, en een getrainde isolatie- en HVAC-professional kan u er alles over vertellen na het evalueren van uw ruimte. Hoewel vergelijkbaar met ingeblazen isolatie in termen van materiaal, wordt losgevulde isolatie niet op zolder geblazen, maar in plaats daarvan zorgvuldiger geplaatst. Spuitschuimisolatie is relatief veelzijdig en gemakkelijk aan te brengen, en het is vaak de beste keuze voor woningen met een zekere mate van bestaande isolatie.

Als verantwoordelijke huiseigenaar komt het u ten goede om te weten waarom isolatie helpt om uw AC-efficiëntie te maximaliseren, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen over de vraag of het tijd is om te investeren in zolderisolatie voordat de zomer in Sacramento begint. Ervoor zorgen dat de zolderisolatie de juiste R-waarde heeft, dat isolatie in alle juiste ruimtes wordt geplaatst, de installatie van een zolderluikdeksel en zelfs luchtafdichting. Het kan soms moeilijk zijn om precies te weten welke isolatie u voor uw huis moet kiezen, daarom wordt het altijd aanbevolen om contact op te nemen met een professional bij u in de buurt voor een evaluatie en schatting van de zolder om samen het beste te beslissen welk zolderisolatiemateriaal bij u en de behoeften van uw huis past beste. In een perfecte wereld zou je een energie-auditor inhuren om je precies te vertellen hoeveel bescherming je krijgt van de paar centimeter zolderisolatie die je misschien al hebt en om zaken als luchtlekken vast te stellen die je kunt afdichten om ervoor te zorgen dat je isolatie zijn werk goed zal doen.

R-waarde is het vermogen van een isolatiemateriaal om warmtestroming te weerstaan, met hoe hoger de r-waarde, hoe hoger het isolerend vermogen van het materiaal. Om te begrijpen hoe zolderisolatie uw huis koel houdt in de zomermaanden, moet u zich eerst bewust zijn van de manieren waarop een slecht geïsoleerde zolder uw huis warm kan maken. Hoewel muren ook isolatie nodig hebben, is de zolder de belangrijkste plek om de isolatie te stimuleren als je ontdekt dat je huis niet genoeg heeft.