Hoe vaak moet je dakisolatie vervangen?

Hoewel zolderisolatie naar verluidt 80 jaar tot 100 jaar meegaat, verliest het zijn effectiviteit naarmate het ouder wordt. Isolatie-experts raden aan om na 15 jaar te vervangen om er zeker van te zijn dat het het werk doet dat u nodig hebt.

Hoe vaak moet je dakisolatie vervangen?

Hoewel zolderisolatie naar verluidt 80 jaar tot 100 jaar meegaat, verliest het zijn effectiviteit naarmate het ouder wordt. Isolatie-experts raden aan om na 15 jaar te vervangen om er zeker van te zijn dat het het werk doet dat u nodig hebt. Isolatie moet ook worden vervangen, in sommige gevallen eerder dan 15 jaar, als het zijn werk niet meer goed doet. U weet dat het moet worden vervangen als er isolatielekken zijn of als het van de muren afbladdert.

Isolatie kan, afhankelijk van het gebruikte materiaal, tientallen jaren meegaan als er goed voor wordt gezorgd. Sommige isolatiematerialen zijn samengesteld uit natuurlijke materialen en zullen uiteindelijk degraderen. Andere zijn gemaakt van synthetisch materiaal en kunnen bijna een eeuw meegaan voordat ze moeten worden vervangen. Als vuistregel raden we aan om uw dakisolatie elke 10 jaar te controleren, aangezien standaardisolatie na deze tijd kan beginnen te verslechteren.

Als uw isolatie oud is, bestaat de kans dat er gaten aanwezig zijn en luchtlekken als gevolg daarvan. Mogelijk merkt u een verslechtering van de stabiele binnentemperaturen en een stijging van de elektriciteitsrekeningen en dit kan een teken zijn dat het tijd is om uw isolatie te controleren. Of u zich nu afvraagt of het tijd is om uw isolatie te vervangen of overweegt of isolatie een goede investering is of niet, het is een goede vraag. Als u fluctuerende temperaturen in uw huis en luchttocht opmerkt, wilt u misschien uw dakisolatiematten controleren.

Als u niet weet hoe oud uw zolderisolatie is, zijn er een paar tekenen die u kunnen vertellen dat het tijd is om uw isolatie te laten vervangen. Glasvezelisolatie moet meestal 15-20 jaar na zijn levensduur worden vervangen, omdat het gemakkelijk vuil, nat, beschimmeld en ineffectief kan worden als er een daklek of waterschade van welke aard dan ook is. Of u nu een nieuwe huiseigenaar bent die voor het eerst isolatie toevoegt of geïnteresseerd bent in het vervangen van zolderisolatie in Noord-Californië, praat met de professionals van Ace Insulation, Inc.