Kan zolderisolatie te dik zijn?

Hoe dikker de isolatie, hoe effectiever het is om te voorkomen dat warmte door uw dak ontsnapt. Als uw isolatie echter te dik is, kan uw huis ventilatieproblemen hebben en gevoelig zijn voor vocht, condensatie en schimmelgerelateerde problemen.

Kan zolderisolatie te dik zijn?

Hoe dikker de isolatie, hoe effectiever het is om te voorkomen dat warmte door uw dak ontsnapt. Als uw isolatie echter te dik is, kan uw huis ventilatieproblemen hebben en gevoelig zijn voor vocht, condensatie en schimmelgerelateerde problemen. De enige manier waarop u te veel isolatie kunt hebben, is als u niet over de juiste ventilatie beschikt die nodig is om vocht te voorkomen. Met een aantal belangrijke praktische en economische voordelen is zolderisolatie ongetwijfeld een belangrijk onderdeel van elke hellende dakconstructie.

Ik heb altijd gedacht dat isolatie voor het grootste deel zijn isolerende waarde kreeg van de zakken perslucht die het bevatte. In tegenstelling tot glasvezelisolatie kan spuitschuim gemakkelijk in holtes worden geïnjecteerd, waardoor het geschikt is om veel meer van een eigenschap te isoleren dan traditionele isolatiematerialen. Spuitschuimisolatie kan echter in andere delen van het huis worden gebruikt om een effectieve isolatie- en geluidsbarrière te creëren. Een van de minder voor de hand liggende voordelen die Home Logic Spray Foam biedt ten opzichte van traditionele vezelisolatie is de vermindering van vocht in de geïsoleerde ruimte.

Deze zijn van toepassing wanneer er vervanging of toename van de isolatiedikte is tot meer dan 50% van het dak. Extra isolatie aanbrengen in een ouder huis tijdens het renoveren kan een goed idee zijn, maar als u buitenmuren van buitenaf isoleert, moet u ervoor zorgen dat u het goed doet. Zolderisolatie wordt geïnstalleerd tussen de balken en spanten van een hellend dak om de overdracht van warmte tussen buiten en binnen te vertragen. Mijn vriendin heeft alle oude lambrisering van de muren van haar oude trailer gescheurd en ik denk dat de noppen misschien 2 × 2 zijn en praktisch geen isolatie, kan ze gewone isolatie van bouwershuisisolatie gebruiken.

Als uw bestaande zolderisolatie echter 100 mm dik is tussen de balken, is het misschien mogelijk om deze bij te vullen met nieuwe isolatiematerialen. Voordat u erachter komt hoe dik uw nieuwe zolderisolatie moet zijn, is het van vitaal belang om de dikte van eventuele bestaande isolatie in uw zolderruimte te controleren. De North American Insulation Manufacturers Association (NAIMA) heeft een klein document van twee pagina's over het comprimeren van glasvezelisolatie (pdf). Isolatieplaten zijn verkrijgbaar in diktes van 20 mm tot 200 mm, dus u zult zeker de juiste isolatiedikte vinden om aan de eisen van uw zolderruimte te voldoen.