Waarom zolderisolatie?

Het isoleren van uw zolder kan geleidelijke schade aan uw huis voorkomen, veroorzaakt door hitte en vocht. Het voorkomt dat waterdamp naar binnen sijpelt en uw muren erodeert.

Waarom zolderisolatie?

Het isoleren van uw zolder kan geleidelijke schade aan uw huis voorkomen, veroorzaakt door hitte en vocht. Het voorkomt dat waterdamp naar binnen sijpelt en uw muren erodeert. Het vertraagt ook de warmteopbouw op uw zolder, waardoor de dakspanen op uw dak kunnen opzwellen en barsten of ervoor kan zorgen dat het multiplex op uw dek zachter wordt. Het isoleren van uw zolder verlaagt de kosten van koeling en verwarming van uw huis.

Het verhuist in de winter uw huis uit en stroomt in de zomer uw huis binnen. Een goede zolderisolatie vermindert deze luchtstroom, zodat u niet zoveel energie verbruikt om uw huis te verwarmen en te koelen. Natuurlijk kun je de thermostaat naar beneden draaien en wennen aan het dragen van dikke truien binnenshuis om kosten te besparen. Maar als je een onafgewerkte zolder hebt, is het geven van de juiste isolatie een van de eenvoudigste manieren om dit seizoen een deksel op je verwarmingsrekening te houden.

Het is een doe-het-zelfproject dat je in een weekend kunt aanpakken, en de besparingen die je elk jaar krijgt, tellen op, zegt Tom Silva, algemeen aannemer van TOH. Het ministerie van Energie schat dat een goed geïsoleerde zolder 10 tot 50 procent van uw verwarmingsrekening kan scheren. En het werkt de tegenovergestelde kant op voor warme klimaten; in de zomer helpt het de binnentemperaturen van uw huis te stabiliseren om de koelbehoeften onder controle te houden. De zolder kan worden geïsoleerd met behulp van ingerold glasvezel, ingeblazen glasvezel of ingeblazen cellulose.

Uw keuze, maar we zijn ervan overtuigd dat de cellulose het beste isolatiemateriaal is om uit te kiezen. Cellulose is effectiever, efficiënter, duurzamer en veiliger dan glasvezel. Zie voor meer informatie over materialen onze secties over Cellulose vs. Glasvezel, of onze sectie over Blown vs.

Voorkom schade aan uw woning door warmte en vocht door uw zolder goed te isoleren. Bij correcte installatie kan zolderisolatie voorkomen dat waterdamp binnendringt en schade veroorzaakt. Bovendien vertraagt het de opbouw van warmte op uw zolder, waardoor dakspanen kunnen opzwellen en barsten of, in erger gevallen, het multiplex op uw dakterras kan verzachten. Het isoleren van uw zolder kan ook schimmel voorkomen die zich meestal ontwikkelt in vochtige, koele ruimtes.

Een goede isolatie voorkomt dat deze problemen optreden door de effecten van dampopbouw te verminderen of te elimineren. Uw dak is een enorme investering waar u zeker van moet zijn. Zolderisolatie is een manier om die zorg te bieden. Isolatie helpt de vochtophoping te verminderen, wat kan leiden tot rot, schimmel of kromtrekken en de integriteit van de structuur van uw dak in gevaar brengt.

Ja, misschien wilt u stralingsbarrière-isolatie onder uw dak installeren, zelfs als u al isolatie op zolder heeft. Een goede zolderisolatie kan uw dak ook in betere staat houden door ijsdammen en condensatie te helpen voorkomen. Spuitschuimisolatie kan een uitstekende manier zijn om een zolder af te dichten en te isoleren, zolang het maar correct wordt gedaan. Nu u de 15 voordelen kent van het isoleren van een zolder, moet u bedenken hoe nieuwe isolatie u kan helpen te besparen op verwarmingskosten en tegelijkertijd uw huis veilig en comfortabel te houden.

In een perfecte wereld zou je een energie-auditor inhuren om je precies te vertellen hoeveel bescherming je krijgt van de paar centimeter zolderisolatie die je misschien al hebt en om zaken als luchtlekken vast te stellen die je kunt afdichten om ervoor te zorgen dat je isolatie zijn werk goed zal doen. We hebben ervaring met het installeren van veel verschillende soorten isolatie op een breed scala aan zolderstijlen en kunnen aan al uw isolatiebehoeften voldoen. Hoewel u betere prestaties uit elke isolatie kunt halen door simpelweg een grotere dikte ervan te installeren, raadt het ministerie van Energie u aan om meer dan een R-30-classificatie op uw zolderisolatie te hebben. Deze 15 voordelen van zolderisolatie laten u zien hoe het isoleren van uw zolder een groot verschil kan maken in het comfort van uw huis.

Als u de zolderverdieping isoleert met spuitschuim, moet eventuele bestaande isolatie worden verwijderd om condensatie en problemen met de luchtkwaliteit te voorkomen. Bovendien, door oude isolatie te vervangen of nieuwe isolatie te installeren op een onafgewerkte zolder, bespaart u op de lange termijn geld op koel- en verwarmingsrekeningen. We raden huiseigenaren aan ervoor te zorgen dat hun zolder goed geïsoleerd is voordat ze een ander deel van hun huis isoleren. Hoewel, als de vloer van de zolder geïsoleerd is, een nieuwe ontluchtingsopening gemakkelijk in het dakterras kan worden gesneden zonder de isolatie te verwijderen of te verstoren.

.