Welke zolderisolatie is het beste?

Als uw loft vochtig is, is plaatisolatie een goede keuze. Het is gemakkelijk aan te brengen, waterafstotend en ademend, zodat je niet gaat rotten of schimmel krijgt.

Welke zolderisolatie is het beste?

Als uw loft vochtig is, is plaatisolatie een goede keuze. Het is gemakkelijk aan te brengen, waterafstotend en ademend, zodat je niet gaat rotten of schimmel krijgt. Het huis van geweldige ideeën voor meer dan 100 jaar Volgens The Energy Saving Trust kost dakisolatie, indien correct geïnstalleerd, gemiddeld £285 om het hok van een huis op het middenterras te isoleren. Die initiële uitgave zou zichzelf echter vele malen moeten terugbetalen in zijn levensduur van 40 jaar.

Je draagt ook je steentje bij voor het milieu, momenteel is 14 procent van alle koolstofemissies afkomstig van het verwarmen van tochtige huizen. Bovendien helpt het installeren van zolderisolatie om geluidsoverlast in uw huis te verminderen - ideaal als u luidruchtige buren heeft of als uw huis naast een drukke weg ligt. Gemaakt van een selectie grondstoffen, zoals steen en glas, worden ze op dezelfde manier behandeld als minerale glaswol, in die zin dat ze worden verwarmd tot hoge temperaturen en eenmaal gesmolten worden ze gesponnen om vezels te vormen. Net als glasmineraal wordt het gebruikt om dekenisolatie te vormen en ideaal voor montage tussen de vloerbalken in een loft.

Isolatie van schapenwol is vrij van vervelende chemicaliën en biedt toch een uitstekende thermische efficiëntie. Bovendien jeukt het veel minder om te hanteren tijdens de installatie in vergelijking met kunstmatige vezels', zegt Gian-Carlo Grossi. Schapenwol is ideaal voor isolatie tussen balken in een dak of tussen de schuine balken in een dakruimte. Hoeveel zolderisolatie u nodig heeft, hangt af van de zolderruimte en het type isolatie dat u kiest om te passen.

Een vuistregel is dat hoe dikker de isolatie, hoe groter de energiebesparing. Bouwvoorschriften stellen dat dekenzolderisolatie in nieuwbouw moet voldoen aan een minimale diepte van 270 mm. Als u de dakisolatie van een ouder huis upgradet, hoeft u zich technisch gezien niet aan de regels te houden, maar het is logisch om deze ook te verhogen tot 270 mm. Overwegende dat een materiaal zoals meerfolie dezelfde isolatievoordelen kan bereiken als dekenisolatie, maar met een verminderde isolatiediepte.

Neem altijd contact op met de fabrikant over welke isolatiediepte u moet installeren. U moet voorzichtig zijn bij het werken met producten die vezels of deeltjes in de lucht kunnen afgeven, zoals glaswol. Het dragen van de juiste kleding, zoals een overall, een gezichtsmasker, een veiligheidsbril en een hoed, helpt het risico van direct huidcontact te voorkomen. Sophie Vening is freelance journalist en redacteur met meer dan 16 jaar ervaring in het schrijven over huizen en eigendommen.

Ze heeft gewerkt voor enkele van de toonaangevende interieur-, zelfbouw- en eigendomstitels in het VK, waaronder Grand Designs, Ideal Home, House Beautiful, Build It, The Metro Homes %26 Property en The Evening Standard Homes %26 Property. Het isolatiemateriaal dat voor een warme zolder wordt gebruikt, moet dichter en stijver zijn dan dat voor het isoleren van balken. Daarom zijn isolatieplaten de beste keuze. Hoewel ze onbuigzaam van structuur zijn, kunnen isolatieplaten gemakkelijk op maat worden gesneden om goed tussen de spanten te passen voor een optimale thermische efficiëntie.

Behalve in gevallen van ernstige waterschade of dierenaantasting, zou een professional alle bestaande isolatie eruit moeten scheuren en nieuw isolatiemateriaal moeten toevoegen. Ze kunnen op de juiste maat worden gesneden om precies tussen de spanten te passen, terwijl geïsoleerde gipsplaat zelf over de spanten kan worden geplaatst om ervoor te zorgen dat uw isolatie aan de vereiste diepte voldoet. Deze zolderisolatie met stralingsfolie van US Energy Products is een solide optie in combinatie met een ander isolatiemateriaal zoals schuimplaat of dekenisolatie, omdat stralingsfolie tot 97 procent van de stralingswarmte kan reflecteren. Hoewel deze isolatie ook een van de meest goedkope en gemakkelijkste soorten is om te installeren, is deze niet zo effectief als spuitschuimisolatie.

Dekenisolatie is een van de meest voorkomende soorten isolatie voor muren en zoldervloeren; gebruik het echter niet in open ruimtes omdat de glasvezeldeeltjes de luchtkwaliteit in uw huis kunnen beïnvloeden. Isolatieplaat met een dikte van 135 mm heeft bijvoorbeeld hetzelfde isolatieniveau als 270 mm minerale wol. Gebruik een of meer stukken isolatie op zoldermuren, plafond en vloeren, of knip of scheur kleinere stukken isolatie om openingen rond leidingen, leidingen, ramen en deuren op te vullen. Of u het nu op spuit of kiest voor een inblaastoepassing, deze isolatie is eenvoudig aan te brengen over bestaande isolatie of alleen en verlaagt uw verwarmings- en koelkosten met 20 procent.

Stevige platen van synthetische of natuurlijke materialen, dit is de beste oplossing voor het isoleren van de onderkant van uw dak. Om een warme loft te creëren, is de isolatie daarentegen verdeeld tussen de zoldervloer en de onderkant van het dak. Warme hokken houden de warmte vast in de winter en blijven koel in de zomer, maar om dit te bereiken moet je net onder het dak in de dakspanten isoleren. Als u uw loft isoleert voor opslag, zijn er drie hoofdtypen zolderisolatie die u kunt overwegen:.

Hoe vaak uw isolatie moet worden vervangen, verschilt van huis tot huis en hangt af van de kwaliteit van de geïnstalleerde isolatie. .