Is het de moeite waard om muren te isoleren?

Batt, Blown-In en Spray Foam isolatie zijn bijzonder effectieve middelen om wanden te isoleren. Het bespaart energie, verlaagt de kosten voor verwarming en koeling, regelt geluid en vermindert zelfs condensatie.

Is het de moeite waard om muren te isoleren?

Batt, Blown-In en Spray Foam isolatie zijn bijzonder effectieve middelen om wanden te isoleren. Het bespaart energie, verlaagt de kosten voor verwarming en koeling, regelt geluid en vermindert zelfs condensatie. Lees verder om alle manieren te leren waarop het toevoegen van isolatie aan uw muren u ten goede kan komen. Energierekeningen zijn iets waar we allemaal mee te maken hebben in de VS en een van de manieren waarop u kunt helpen de kosten te verlagen, is door uw huis voldoende geïsoleerd te hebben.

Het korte antwoord is dat het de moeite waard is om een goede isolatie te krijgen - de installatiekosten zijn laag in vergelijking met het bedrag dat u op de lange termijn bespaart. De meeste mensen zijn het erover eens dat isolatie niet alleen goed is voor hun gezondheid, het is ook goed voor hun portemonnee. Een goed geïsoleerde kelder kan u geld besparen op verwarming en zorgen voor een droge, comfortabele leefruimte. In de meeste gevallen moet een kelder met isolatie op de buitenmuren worden beschouwd als een geconditioneerde ruimte.

Zelfs in een huis met een ongeconditioneerde kelder is de kelder meer verbonden met andere woonruimtes dan met de buitenkant, waardoor keldermuurisolatie de voorkeur heeft boven plafondisolatie. Kathedraalplafonds moeten ruimte bieden tussen het dakterras en het plafond van het huis voor voldoende isolatie en ventilatie. Of je je nu afvraagt of je het oude huis dat je al jaren bezit moet isoleren of erover denkt om een fixer-upper te kopen, je zult isolatieproblemen tegenkomen. Denk bij nieuwbouw aan constructietechnieken die zowel funderingsstructuur als isolatie bieden, zoals het isoleren van betonvormen en het isoleren van betonblokken.

Deze materialen hebben letterlijk isolatie ingebouwd, en huizen die met deze producten zijn gebouwd, hebben vaak superieure isolerende eigenschappen en minimale thermische overbrugging. Tussen de isolatie en het dakdek moet een ontluchtingsschot worden geïnstalleerd om het ventilatiekanaal te behouden. Nadat u hebt gecontroleerd of uw huis op de juiste manier is afgedicht en de hoeveelheid isolatie hebt bepaald die u nodig heeft, beslist u over de isolatiegebieden. Voor optimale energie-efficiëntie moet uw huis goed geïsoleerd zijn van het dak tot aan de fundering.

Voordat u uw oude huis isoleert, adviseren professionals dat u bepaalt hoeveel isolatie het gebouw al heeft. Als uw zolder voldoende isolatie en goede luchtafdichting heeft, en uw huis nog steeds tochtig en koud aanvoelt in de winter of te warm in de zomer, is de kans groot dat u isolatie aan de buitenmuren moet toevoegen. Het isoleren van binnenmuren is de op één na beste optie als u geen isolatie aan uw buitenmuren kunt toevoegen vanwege lokale bouwvoorschriften of beperkingen op het wijzigen van historische huizen. Plaatfunderingen met binnenisolatie bieden meer weerstand tegen termieten, maar sommige bouwers in het zuidoosten van de Verenigde Staten hebben zelfs termietenplagen gemeld door schuimisolatie op ingesloten platen.

Optimale isolatiematerialen en plaatsing van de fundering verschillen per klimaat, dus raadpleeg een plaatselijke isolatieprofessional als u een nieuw huis plant. Injectiespuitschuimisolatie is een andere optie voor het isoleren van de ingesloten holtes van uw bestaande binnenmuren.