Maakt het toevoegen van dakisolatie een verschil?

Volgens het ministerie van Energie kan het goed isoleren van de zolder 10 tot 50 procent besparen op een typische verwarmingsrekening. In de omgeving van Washington zijn er veel stijlen van huizen en daken, maar meestal hebben de meeste een zekere mate van zolderruimte, zowel inloop- als kruipruimte.

Maakt het toevoegen van dakisolatie een verschil?

Volgens het ministerie van Energie kan het goed isoleren van de zolder 10 tot 50 procent besparen op een typische verwarmingsrekening. In de omgeving van Washington zijn er veel stijlen van huizen en daken, maar meestal hebben de meeste een zekere mate van zolderruimte, zowel inloop- als kruipruimte. Natuurlijk kun je de thermostaat naar beneden draaien en wennen aan het dragen van dikke truien binnenshuis om kosten te besparen. Maar als je een onafgewerkte zolder hebt, is het geven van de juiste isolatie een van de eenvoudigste manieren om dit seizoen een deksel op je verwarmingsrekening te houden.

Het is een doe-het-zelfproject dat je in een weekend kunt aanpakken, en de besparingen die je elk jaar krijgt, tellen op, zegt Tom Silva algemeen aannemer van TOH. Het ministerie van Energie schat dat een goed geïsoleerde zolder 10 tot 50 procent van uw verwarmingsrekening kan scheren. En in warme klimaten werkt het andersom; in de zomer helpt het om de binnentemperatuur van je huis te stabiliseren om de behoefte aan koeling onder controle te houden. Door zolder te upgraden of te installeren, voegt isolatie met een hoge R-waarde waarde toe aan uw huis.

Hoewel het niet zichtbaar is voor huizenkopers, is nieuwe zolderisolatie een sterk verkoopargument. Het verlaagt de energiekosten, beschermt het dak en houdt uw huis comfortabel en uitnodigend. Een geïsoleerd dak zal leiden tot energiebesparing omdat de airconditioning effectiever zal zijn. Kanaallekken komen ook vaak voor op zolders die niet zijn afgedicht.

Als uw zolder voldoende isolatie en goede luchtafdichting heeft, en uw huis nog steeds tochtig en koud aanvoelt in de winter of te warm in de zomer, is de kans groot dat u isolatie aan de buitenmuren moet toevoegen. Je huis op deze manier isoleren is een goedkope en gemakkelijke manier om het aan te pakken, omdat je gemakkelijk zakken isolatie kunt kopen en het zelf kunt verspreiden met een ventilator die je kunt huren bij je plaatselijke ijzerhandel of zelf handmatig kunt verspreiden. Ervoor zorgen dat de zolderisolatie de juiste R-waarde heeft, dat isolatie in alle juiste ruimtes wordt geplaatst, de installatie van een zolderluikdeksel en zelfs luchtafdichting. Kathedraalplafonds moeten ruimte bieden tussen het dakterras en het plafond van het huis voor voldoende isolatie en ventilatie.

Plus, door oude isolatie te vervangen of nieuwe isolatie te installeren op een onafgewerkte zolder, bespaart u op de lange termijn geld op koel- en verwarmingsrekeningen. Wanneer u met uw aannemer overlegt om isolatie in uw huis te installeren, zorg er dan voor dat u weet welk type isolatie het beste past bij de klimaatzone waarin u woont. Denk bij nieuwbouw aan constructietechnieken die zowel funderingsstructuur als isolatie bieden, zoals het isoleren van betonvormen en het isoleren van betonblokken. Hoewel het een gegeven is dat de isolatie op uw zolder het huis in de winter warmer houdt, is het niet meteen duidelijk dat isolatie ook kan helpen om het huis comfortabel te houden in de zomer.

Typische plafondisolatie omvat het verspreiden van losse vulling of batt (de term die gewoonlijk wordt gebruikt voor dekenisolatie op de zolder of het luchtruim van een huis. R-waarde is het vermogen van een isolatiemateriaal om warmtestroming te weerstaan, met hoe hoger de r-waarde, hoe hoger het isolerend vermogen van het materiaal. Deze materialen hebben letterlijk isolatie ingebouwd, en huizen die met deze producten zijn gebouwd, hebben vaak superieure isolerende eigenschappen en minimale thermische overbrugging. In een perfecte wereld zou je een energie-auditor inhuren om je precies te vertellen hoeveel bescherming je krijgt van de paar centimeter zolderisolatie die je misschien al hebt en om zaken als luchtlekken vast te stellen die je kunt afdichten om ervoor te zorgen dat je isolatie zijn werk goed zal doen.

Er zijn een aantal scenario's waarin het wordt aanbevolen om isolatie te installeren in de hellingdakconstructie van een huis in plaats van op de zolderverdieping, zoals zo vaak wordt gedaan. In feite bevatten veel soorten isolatie gerecyclede materialen, zoals cellulose-isolatie, minerale wol en glasvezelisolatie. Spuitschuimisolatie is relatief veelzijdig en gemakkelijk aan te brengen, en het is vaak de beste keuze voor woningen met een zekere mate van bestaande isolatie.