Wanneer moet isolatie worden vervangen?

Isolatie kan echter van glasvezel gaan vallen. Glasvezelisolatie is een populaire keuze omdat het zowel effectief als kosteneffectief is.

Wanneer moet isolatie worden vervangen?

Isolatie kan echter van glasvezel gaan vallen. Glasvezelisolatie is een populaire keuze omdat het zowel effectief als kosteneffectief is. Tenzij het beschadigd is, kan het in de meeste huizen 80 tot 100 jaar meegaan voordat het moet worden vervangen. Isolatie kan echter na 15 tot 20 jaar beginnen te vallen van glasvezelbatts, dus als uw isolatie ruim tien jaar geleden in batts is geïnstalleerd, is het misschien tijd voor een inspectie of een energie-audit voor thuis.

Isolatie, afhankelijk van het gebruikte materiaal, kan tientallen jaren meegaan als er goed voor wordt gezorgd. Sommige isolatiematerialen zijn samengesteld uit natuurlijke materialen en zullen uiteindelijk degraderen. Andere zijn gemaakt van synthetisch materiaal en kunnen bijna een eeuw meegaan voordat ze moeten worden vervangen. Als uw huis lekken heeft ondervonden, is de isolatie waarschijnlijk aangetast.

Zodra de isolatie vochtig wordt, is deze niet meer te redden. In feite moet natte isolatie onmiddellijk worden vervangen. Natte isolatie zal snel schimmel laten groeien en daarna schadelijke mycotoxinen in de lucht afgeven. De luchtzakken die van nature in het materiaal worden aangetroffen, raken ook verstopt met water, waardoor de isolatie niet effectief is.

Zoek ook naar tocht in en om je huis. Luchtlekken kunnen isolatie rondduwen en openingen creëren waardoor verwarmde of gekoelde lucht kan ontsnappen of binnendringen. Lekken in daken of de fundering kunnen ervoor zorgen dat de isolatie na verloop van tijd geleidelijk afneemt naarmate het water het materiaal afbreekt. Als uw huis geen zolderisolatie heeft aan de onderkant van het dak of op de vloer van de zolder, verliest u waarschijnlijk veel airconditioning en verwarming, wat u energierekening kost.

Een professionele aannemer voor zolderisolatie kan al deze factoren voor u bepalen met een eenvoudige isolatie-inspectie. Hoewel isolatie is gebouwd voor een lange levensduur, is niets onoverwinnelijk, wat betekent dat uw isolatie mogelijk niet zo lang meegaat als verwacht wordt. Glasvezelisolatie moet meestal 15-20 jaar na zijn levensduur worden vervangen, omdat het gemakkelijk vuil, nat, beschimmeld en ineffectief kan worden als er een daklek of waterschade van welke aard dan ook is. Toch kan alle isolatie worden verzwakt door verschillende factoren, zoals waterschade die onbeheerd wordt achtergelaten, omdat meeldauw en schimmel nog steeds de buiten- en binnenzolderisolatie kunnen vormen en aantasten.

De kans is groot dat u verschillende isolatie in verschillende delen van uw huis hebt geïnstalleerd, dus hieronder vindt u een korte handleiding voor de levensduur van de meest voorkomende soorten isolatie. Oude zolderisolatie en zelfs zolderisolatie moeten mogelijk worden vervangen als uw hoogste huisniveau in de zomer te warm wordt. Als uw huis in sommige gebieden geen isolatie heeft of isolatie mist, is het belangrijk om de situatie te verhelpen om uitgebreid luchtverlies te voorkomen. Lees meer over de levenscyclus van isolatie en wanneer u moet besluiten om de oude isolatie van uw huis te vervangen door nieuwe.

In de winter houdt zolderisolatie het huis warm, terwijl in de zomer de isolatie de warmte blokkeert en de airconditioning effectief laat functioneren, waardoor het huis koel en comfortabel blijft. Cellulose-isolatie is milieuvriendelijk en effectiever in het blokkeren van lucht dan sommige andere soorten isolatie. Het werkt door snel uit te breiden en een luchtdichte afdichting te vormen, en kan worden gebruikt om een nieuw huis te isoleren of toe te voegen aan de isolatie van een bestaand huis. Toen er goede isolatiematerialen werden gemaakt, was dat een grote sprong voorwaarts voor het comfort binnenshuis, maar het betekende ook dat mensen niet zo veel meer aan hun isolatie dachten.