Kun je te veel isolatie in muren aanbrengen?

Het is mogelijk om uw huis zo veel te isoleren dat het niet kan ademen. Het hele punt van woningisolatie is om het interieur van uw huis goed af te dichten.

Kun je te veel isolatie in muren aanbrengen?

Het is mogelijk om uw huis zo veel te isoleren dat het niet kan ademen. Het hele punt van woningisolatie is om het interieur van uw huis goed af te dichten. Maar als het te strak wordt afgesloten met te veel isolatielagen, kan vocht in die lagen vast komen te zitten. Dat is wanneer schimmel begint te groeien.

Batt-isolatie is verkrijgbaar in verschillende R-waarden, afhankelijk van de gegeven ruimtes. R-13-isolatie is bijvoorbeeld meestal beschikbaar voor het vullen van 2-bij4 noppenwanden, R-19 past in een 2-bij6 noppendiepte en R-30 past op 2-bij10 plafond- en vloerbalken. Sommige fabrikanten bieden ook batt-isolatie met hoge dichtheid die speciaal is verwerkt om hoge isolatie-eigenschappen te bieden in een kleinere ruimte. Het ding om te onthouden is dat u geen grotere R-waarden bereikt door meer isolatie in een ruimte te duwen waarvoor die gewaardeerde isolatie niet is ontworpen.

Gezien het feit dat isolatie op het oppervlak werkt, kan het problematisch zijn om het nat te maken. Plaats geen isolatie waar vocht zich kan ophopen, want als het eenmaal nat is, krimpt het oppervlak van de isolatie en blijft zo - zoals suikerspin. Als uw keldermuren vochtig worden, moet u geen batt-isolatie gebruiken; het zal u niet efficiënt beschermen en, misschien erger, wordt een ideale voedingsbodem voor schimmel en meeldauw. Probeer in dergelijke gevallen het waterprobleem te verhelpen en gebruik te maken van stijve isolatie op schuimbasis.

Maar kun je je zolder te veel isoleren? Zou uw bestaande isolatie te veel kunnen zijn? Hoewel overgeïsoleerde zolders niet zo gebruikelijk zijn als ondergeïsoleerde zolders, is het mogelijk om zoveel isolatie op zolder aan te brengen dat dit een negatief effect heeft. Een nieuwe fabrikant van hennep-isolatieproducten vestigt zich in Quebec - Hennep is een geweldig alternatief voor Green Building voor traditionele isolatiematerialen. U moet een geschikte (meestal R-30) isolatie op de zolderverdieping leggen, maar stop deze niet in het gebied waar de dakspanten de bovenkant van buitenmuren en balken raken. Stralingsbarrières zijn geweldig omdat ze de warmte van uw dak blokkeren voordat het ooit uw isolatie kan bereiken.

Het bereiken van een R-waarde van 30 zou meer dan voldoende isolatie moeten bieden in de regio Zuid-Californië, zonder enkele van de nadelen die gepaard gaan met te veel isolatie op zolder. Je denkt misschien dat je een tocht stopt, maar die specifieke tocht is noodzakelijk; het vullen van het gebied met isolatie kan ervoor zorgen dat je spanten en dakbedekking schimmel en meeldauw verzamelen, ruiken en uiteindelijk rotten. Qua isolatie gaat het ongeveer zo; als je in een koud klimaat woont en momenteel een 2x4 muur hebt met glasvezel batt-isolatie en je van plan bent twee centimeter stijve plaatisolatie toe te voegen, kan de ROI 5 jaar zijn - om willekeurig een nummer te kiezen. De afbeelding links is niet geïsoleerd, en je kunt aan het verlengde kleurverloop onder het beton zien dat van warm naar koud tot een diepte van vele meters duidelijk is, terwijl je op de afbeeldingen met geïsoleerde vloeren kunt zien dat er veel meer warmte wordt ingeperkt door de isolatie.

De waarheid is dat de isolatieniveaus van Building Code niet werden bepaald door grote geesten die nadenken over de 'ideale' hoeveelheid isolatie. Op een afgesloten of niet-geventileerde zolder is de isolatie op het dak geïnstalleerd in plaats van op het plafondvlak, waardoor de zolderruimte in de geconditioneerde ruimte van het huis komt. Het gebruik van een stralingsbarrière is ook een geweldig idee, omdat dat de overdracht van warmte tussen het dak en de isolatie zal verminderen. Extra isolatie aanbrengen in een ouder huis tijdens het renoveren kan een goed idee zijn, maar als u buitenmuren van buitenaf isoleert, moet u ervoor zorgen dat u het goed doet.

Er is geen snellere manier om de omhulling op uw dak te rotten dan om de spanten op een typische zolder te isoleren.