Welke isolatie heb ik nodig voor het dak?

Typische aanbevelingen voor buitenmuren zijn R-13 tot R-23, terwijl R-30, R-38 en R-49 gebruikelijk zijn voor plafonds en zolderruimtes. Afhankelijk van waar je woont en het deel van je huis dat je isoleert (muren, kruipruimte, zolder, enz.

Welke isolatie heb ik nodig voor het dak?

Typische aanbevelingen voor buitenmuren zijn R-13 tot R-23, terwijl R-30, R-38 en R-49 gebruikelijk zijn voor plafonds en zolderruimtes. Afhankelijk van waar je woont en het deel van je huis dat je isoleert (muren, kruipruimte, zolder, enz. Zie de assortimenten van het Department of Energy (DOE) voor aanbevolen isolatieniveaus hieronder. Een van de meest voorkomende en effectieve manieren om uw dak te isoleren is met polyurethaan spuitschuim.

Van deze gespoten kunststof is bekend dat het zeer effectief is voor het afdichten van scheuren en bestand is tegen wind en hitte. Het schuim wordt aangebracht op de onderzijde van uw dakdek en direct op de leien en tegels. De spuitschuimisolatie hecht vervolgens de leien en tegels aan elkaar om te voorkomen dat ongewenst vocht, wind, hitte en koele lucht naar binnen sijpelt. Door de leien en tegels aan elkaar te lijmen, voorkomt de isolatie van spuitschuim dat ongewenste warmte, wind, vocht en koele lucht naar binnen sijpelt en de woning binnenkomt.

Met dit type dakisolatie kunt u er zeker van zijn dat uw dak beschermd is tegen wind en hitte. Als u kiest voor isolatie van spuitschuim, is het cruciaal om onderscheid te maken tussen isolatieschuim met hoge dichtheid en opencellig spuitschuim met lage dichtheid. Schuim met gesloten cellen heeft volledig gesloten cellen die tegen elkaar worden gedrukt, waardoor ze stabieler en stijver worden. Dit soort schuim houdt vocht buiten je huis.

Natuurlijk kun je de thermostaat naar beneden draaien en wennen aan het dragen van dikke truien binnenshuis om kosten te besparen. Maar als je een onafgewerkte zolder hebt, is het geven van de juiste isolatie een van de eenvoudigste manieren om dit seizoen een deksel op je verwarmingsrekening te houden. Het is een doe-het-zelfproject dat je in een weekend kunt aanpakken, en de besparingen die je elk jaar krijgt, tellen op, zegt Tom Silva, algemeen aannemer van TOH. Het ministerie van Energie schat dat een goed geïsoleerde zolder 10 tot 50 procent van uw verwarmingsrekening kan scheren.

En het werkt de tegenovergestelde kant op voor warme klimaten; in de zomer helpt het de binnentemperaturen van uw huis te stabiliseren om de koelbehoeften onder controle te houden. Stijve plaatisolatie wordt vaker gebruikt voor het isoleren van muren in woonruimtes dan zolders en wordt gemaakt van polyisocyanuraat of polyiso, geëxtrudeerd polystyreen (XPS) of geëxpandeerd polystyreen (EPS). Het is zeer nuttig om te overwegen of u baat zou kunnen hebben bij een betere isolatie voordat u een plat dak laat installeren. Omdat de temperaturen buiten blijven dalen, is het isoleren van uw dak een van de belangrijkste manieren om uw huis warm te houden in de winter.

Voordat u gaat winkelen voor dakisolatie, moet u eerst alle beschikbare typen verkennen en het doel van elk ervan begrijpen. Hoewel, als de vloer van de zolder geïsoleerd is, een nieuwe ontluchtingsopening gemakkelijk in het dakterras kan worden gesneden zonder de isolatie te verwijderen of te verstoren. Structurele geïsoleerde panelen, of SIP's, zien eruit als multiplex met stijve isolatie ertussen ingeklemd. Om huiseigenaren te helpen begrijpen welk type isolatie het beste past bij hun geografische regio, heeft Energy Star een kaart die laat zien wat huiseigenaren van R-waarde moeten gebruiken voor isolatie.

Omdat glasvezel volledig brandwerend is, hoeft u zich geen zorgen te maken dat uw dakisolatie ongelukken in uw huis veroorzaakt. Het grootste voordeel van het installeren van dakisolatie op uw huis is de hoeveelheid geld en energie die u bespaart. De taak klinkt misschien eenvoudig, maar als u kijkt naar de verschillende factoren die betrokken zijn bij het besluitvormingsproces, kunt u merken dat u niet kunt kiezen tussen de vele soorten dakisolatie. De isolatie kan worden gesneden om rond plafondbalken en spanten te passen, maar biedt niet dezelfde afdichting die spuitschuimisolatie biedt.

Als uw zolder vaak wordt gebruikt of misschien bent u van plan deze in de toekomst te verbouwen, moet u de binnenoppervlakken van het dak isoleren. Omdat deze geprefabriceerde platen verkrijgbaar zijn in verschillende vormen en maten, kunt u deze panelen op verschillende manieren gebruiken, en niet alleen voor dakisolatie. Hoewel isolatiematten van minerale wol een comeback maken, zijn deze rollen meestal gemaakt van glasvezel en zijn ze een van de goedkoopste isolatiematerialen. Voordat u beslist of u de installatie zelf wilt uitvoeren of een isolatieaannemer wilt inhuren, moet u de staat van uw dak zorgvuldig onderzoeken.

In een perfecte wereld zou je een energie-auditor inhuren om je precies te vertellen hoeveel bescherming je krijgt van de paar centimeter zolderisolatie die je misschien al hebt en om zaken als luchtlekken vast te stellen die je kunt afdichten om ervoor te zorgen dat je isolatie zijn werk goed zal doen. .