Welke isolatie moet ik gebruiken voor het dak?

Een van de meest voorkomende en effectieve manieren om uw dak te isoleren is met polyurethaan spuitschuim. Van deze gespoten kunststof is bekend dat het zeer effectief is voor het afdichten van scheuren en bestand is tegen wind en hitte.

Welke isolatie moet ik gebruiken voor het dak?

Een van de meest voorkomende en effectieve manieren om uw dak te isoleren is met polyurethaan spuitschuim. Van deze gespoten kunststof is bekend dat het zeer effectief is voor het afdichten van scheuren en bestand is tegen wind en hitte. Het schuim wordt aangebracht op de onderkant van uw dakterras en rechtstreeks op de leien en tegels. Afhankelijk van waar u woont en het deel van uw huis dat u isoleert (muren, kruipruimte, zolder, enz.

Typische aanbevelingen voor buitenmuren zijn R-13 tot R-23, terwijl R-30, R-38 en R-49 gebruikelijk zijn voor plafonds en zolderruimtes. Zie de assortimenten van het Department of Energy (DOE) voor aanbevolen isolatieniveaus hieronder. Als u kiest voor een hybride assemblage, raadt Kohta aan om vezelachtige isolatie aan de onderkant te gebruiken. Je zou daar opencellig spuitschuim kunnen gebruiken, maar cellulose of glasvezel zou veel goedkoper zijn en het werk net zo goed doen als het correct wordt geïnstalleerd.

De sleutel bij een hybride assemblage is om de verhoudingsregel te volgen om ervoor te zorgen dat u voldoende isolatie bovenop hebt om de omhulling boven het dauwpunt te houden. Ze zijn het gemakkelijkst te isoleren omdat de isolatie is geïnstalleerd tussen de frameleden (of voegen) van de vloer, volgens de University of Tennessee Extension. Je kunt ventilatiekanalen boven de isolatie aan de bovenzijde plaatsen als je wilt, maar ontlucht niet onder de isolatie. Verbeter de vochtregulatie voor thuis door polyethyleen (PE) tussen het dak en de isolatie te installeren.

Een gewelfd plafond vereist niet noodzakelijk dakisolatie omdat er een luchtspouw is die het interieur van de woning (of geconditioneerde ruimte) van de daklijn scheidt. Het beste type isolatie voor uw huis hangt af van factoren zoals waar u zich bevindt, uw budget en bestaande isolatie die u van plan bent te behouden. Om huiseigenaren te helpen begrijpen welk type isolatie het beste past bij hun geografische regio, heeft Energy Star een kaart die laat zien wat huiseigenaren van R-waarde moeten gebruiken voor isolatie. Mogelijk kunt u isolatie met een lagere R-waarde gebruiken als u nieuwe isolatie toevoegt bovenop bestaande isolatie, die wordt beschreven in de Energy Star-kaart.

De duurste en meest effectieve stralingsbarrières zijn stijve isolatiematerialen met een aluminium oppervlak, zoals SmartShield Thermal Foil Insulation. De beste isolatie om te gebruiken op het plafond dat zich onder het dak van een huis bevindt, hangt over het algemeen af van het ontwerp van het dak. Wanneer u met uw aannemer overlegt om isolatie in uw huis te installeren, zorg er dan voor dat u weet welk type isolatie het beste past bij de klimaatzone waarin u woont. Er zijn een aantal scenario's waarin het wordt aanbevolen om isolatie te installeren in de hellingdakconstructie van een huis in plaats van op de zolderverdieping, zoals zo vaak wordt gedaan.

U kunt ook uw dak isoleren om de temperatuur te regelen op een zolder die deel uitmaakt van uw leefruimte. Woningen met de juiste isolatie onder het dak kunnen helpen voorkomen dat er in de zomer aanzienlijke warmte het pand binnenkomt. Het goed isoleren van een huis is een cruciale stap om te voorkomen dat het dak schade oploopt en energiekosten bespaart. Structurele geïsoleerde panelen, of SIP's, zien eruit als multiplex met een stijve isolatie ertussen.