Welke zolderisolatie?

Ga naar de hoofdinhoud · Batt- of dekenzolderisolatie · Losvullende zolderisolatie. Glaswol (ook wel glasvezel genoemd), het meest populaire type zolderisolatie in het VK, is een van de goedkoopste.

Welke zolderisolatie?

Ga naar de hoofdinhoud · Batt- of dekenzolderisolatie · Losvullende zolderisolatie. Glaswol (ook wel glasvezel genoemd), het meest populaire type zolderisolatie in het VK, is een van de goedkoopste. Het wordt gemaakt door glas en zand samen te smelten, voordat ze worden rondgedraaid om vezels te vormen die aan elkaar zijn gebonden met hars. De resulterende deken ziet eruit als schapenwol en is net zo flexibel.

Het huis van geweldige ideeën voor meer dan 100 jaar Volgens The Energy Saving Trust kost dakisolatie, indien correct geïnstalleerd, gemiddeld £285 om het hok van een huis op het middenterras te isoleren. Die initiële uitgave zou zichzelf echter vele malen moeten terugbetalen in zijn levensduur van 40 jaar. Je draagt ook je steentje bij voor het milieu, momenteel is 14 procent van alle koolstofemissies afkomstig van het verwarmen van tochtige huizen. Bovendien helpt het installeren van zolderisolatie om geluidsoverlast in uw huis te verminderen - ideaal als u luidruchtige buren heeft of als uw huis naast een drukke weg ligt.

Gemaakt van een selectie grondstoffen, zoals steen en glas, worden ze op dezelfde manier behandeld als minerale glaswol, in die zin dat ze worden verwarmd tot hoge temperaturen en eenmaal gesmolten worden ze gesponnen om vezels te vormen. Net als glasmineraal wordt het gebruikt om dekenisolatie te vormen en ideaal voor montage tussen de vloerbalken in een loft. Hoeveel zolderisolatie u nodig heeft, hangt af van de zolderruimte en het type isolatie dat u kiest om te passen. Een vuistregel is dat hoe dikker de isolatie, hoe groter de energiebesparing.

Bouwvoorschriften stellen dat dekenzolderisolatie in nieuwbouw moet voldoen aan een minimale diepte van 270 mm. Als u de dakisolatie van een ouder huis upgradet, hoeft u zich technisch gezien niet aan de regels te houden, maar het is logisch om deze ook te verhogen tot 270 mm. Overwegende dat een materiaal zoals meerfolie dezelfde isolatievoordelen kan bereiken als dekenisolatie, maar met een verminderde isolatiediepte. Neem altijd contact op met de fabrikant over welke isolatiediepte u moet installeren.

U moet voorzichtig zijn bij het werken met producten die vezels of deeltjes in de lucht kunnen afgeven, zoals glaswol. Het dragen van de juiste kleding, zoals een overall, een gezichtsmasker, een veiligheidsbril en een hoed, helpt het risico van direct huidcontact te voorkomen. Sophie Vening is freelance journalist en redacteur met meer dan 16 jaar ervaring in het schrijven over huizen en eigendommen. Ze heeft gewerkt voor enkele van de meest toonaangevende interieur-, zelfbouw- en vastgoedtitels in het VK, waaronder Grand Designs, Ideal Home, House Beautiful, Build It, The Metro Homes %26 Property en The Evening Standard Homes %26 Property.

Als u uw zolder of zolder warm wilt houden, moet u isoleren in de dakspanten, in plaats van de vloer. Om een warme loft te creëren, is de isolatie daarentegen verdeeld tussen de zoldervloer en de onderkant van het dak. Als u uw loft isoleert voor opslag, zijn er drie hoofdtypen zolderisolatie die u kunt overwegen:. Een veel breder scala aan toepassingen is mogelijk voor een warme loft, maar het proces van het isoleren van de spanten (de onderkant van het dak) is moeilijker en duurder dan het installeren van isolatie tussen de balken.

Er zijn verschillende materialen beschikbaar om uw loft te isoleren, waaronder materialen die worden geleverd als rollen, losse vulisolatie en geïsoleerde platen. Thermo-hennep wordt gemaakt van hennep en op een milieugevoelige manier vervaardigd zonder pesticiden of chemicaliën en kan tussen de spanten en balken worden geïnstalleerd om daken en hokken te isoleren. Uw opties voor zolderisolatie variëren, afhankelijk van of u van plan bent de balken of de spanten te isoleren. Als je een loft wilt ombouwen tot woonruimte, misschien een thuiskantoor, logeerkamer of master suite, heb je een 'warm' dak nodig, waar het dak zelf geïsoleerd is.

Warme hokken houden de warmte vast in de winter en blijven koel in de zomer, maar om dit te bereiken moet je net onder het dak in de dakspanten isoleren. De overheid heeft subsidies voor zolderisolatie aangeboden om de kosten van het installeren van zolderisolatie te helpen dekken. Als u van plan bent het hok te gebruiken voor opslag, wordt de meest kosteneffectieve oplossing koude dakisolatie genoemd. Uw zolderluik moet ook worden geïsoleerd en tochtbestendig om te voorkomen dat warmte naar de dakruimte ontsnapt en om condensvorming te voorkomen.

Isolatie aanbrengen in je loft, zolder of dakruimte is een geweldige manier om de knusfactor in je huis te verbeteren. .