Moet ik isolatie in dakspanten plaatsen?

Isolatie tussen spanten heeft geen zin, omdat de zolder moet worden geventileerd en de dakspant-isolatie zich tussen twee onverwarmde ruimtes bevindt. Je kunt isolatie aan de vloer toevoegen; hoe meer hoe vrolijker.

Moet ik isolatie in dakspanten plaatsen?

Isolatie tussen spanten heeft geen zin, omdat de zolder moet worden geventileerd en de dakspant-isolatie zich tussen twee onverwarmde ruimtes bevindt. Je kunt isolatie aan de vloer toevoegen; hoe meer hoe vrolijker. Zet het gewoon niet in de dakrand. Zorg er ook voor dat de zolder goed geventileerd is.

Het afdekken van de binnenopeningen met losse vulling of batts, wat kan gebeuren als je isolatie langs de dakrand propt, is een enorm nee-nee. De luchtstroom van de binnenwanden naar de nokopening houdt het dak koel en voorkomt ijsdammen, en het materiaal zal die stroom blokkeren. Om dezelfde reden mag isolatie de onderkant van het dak niet raken. Nietje plastic of schuimschotten op de dakbedekking, in de buurt van de dakrand, om het materiaal weg te houden.

Moet je je zolderdak isoleren? Isolatie is een verstandige keuze om de energie-efficiëntie van uw huis te verhogen. Kwaliteitsisolatie maakt het kosteneffectiever om uw huis te verwarmen en te koelen, de schattingen van het ministerie van Energie variëren van een besparing van 10% tot 50%, afhankelijk van verschillende factoren. Zolderisolatie gaat echter niet alleen over verwarming. Een goede zolderisolatie kan uw dak ook in betere staat houden door ijsdammen en condensatie te helpen voorkomen.

Het is zeer nuttig om te overwegen of u baat zou kunnen hebben bij een betere isolatie voordat u een plat dak laat installeren. Als de isolatie nat is, bedek deze dan niet totdat de bron van vocht is verwijderd en de isolatie droog is. Waar het dak voorbij de buitenmuren reikt, kan het mogelijk zijn om dakventilatieopeningen te gebruiken in combinatie met dakopeningen of opgebouwde nokventilatieopeningen. Het bedriegen van IRC hoofdstuk 8 (en hoofdstuk 7, als muren) prescriptieve R-waarden kunnen nog steeds enig schimmelpotentieel achterlaten in de vezelisolatie zelf, maar met 1-2 gesloten celschuim (2 in koudere klimaten) zullen uw dak% 26 spanten niet wegrotten.

Zolders of daken zonder werkruimte worden later in dit hoofdstuk behandeld, in deel 5,4, Krappe zolders, kathedraalplafonds en platte daken. Hoewel u betere prestaties uit elke isolatie kunt halen door simpelweg een grotere dikte ervan te installeren, raadt het ministerie van Energie u aan om meer dan een R-30-classificatie op uw zolderisolatie te hebben. Als de zoldertemperatuur boven het vriespunt ligt, verwarmt het de dakbedekking, waardoor de sneeuwlaag smelt die in direct contact staat met het dak. Als uw zolder vaak wordt gebruikt of misschien bent u van plan deze in de toekomst te verbouwen, moet u de binnenoppervlakken van het dak isoleren.

Ik geloof dat de optimale manier om je zolder te isoleren is door de vloer van de zolder heel goed te isoleren, maar de lucht daarboven te laten ontsnappen (dwz. Ik voegde isolatie toe aan mijn zolderspanten en stopte de ruimte tussen het buitenleven en mijn zolder met isolatie. Er is een ander type genaamd de CATHEDRALIZED ATTIC, waar de isolatie aan de onderkant van het dak zelf wordt geplaatst. Idealiter wilt u een koude zolder - veel isolatie tussen het plafond en de zolder, en geen isolatie tussen de zolder en het dak, samen met veel binnenwanden en nokventilatieopeningen om de lucht daarboven te laten circuleren.

Richard, Als aannemers in uw omgeving de flash-and-batt-methode gebruiken om niet-geventileerde dakconstructies te isoleren, dan moet de laag spuitschuim voldoen aan de minimale R-waardevereisten die ik heb uitgelegd. De bestaande ruimte tussen het plafond en het dak kan door een aannemer dicht worden opgevuld met cellulose- of glasvezelisolatie.