Is het beter om het dak of het plafond te isoleren?

Als u ervoor kiest om het dak of het plafond te isoleren, moet het isoleren van uw plafond de prioriteit zijn. Uw woning is waarschijnlijk geïsoleerd aan het plafond omdat dit gemakkelijker te doen is, aldus deze isolatie-aannemer.

Is het beter om het dak of het plafond te isoleren?

Als u ervoor kiest om het dak of het plafond te isoleren, moet het isoleren van uw plafond de prioriteit zijn. Uw woning is waarschijnlijk geïsoleerd aan het plafond omdat dit gemakkelijker te doen is, aldus deze isolatie-aannemer. Het kan tot op zekere hoogte geïsoleerd zijn op het dak, maar het is veel waarschijnlijker dat uw huis geïsoleerd is aan het plafond en niet aan het dak, dan andersom. Zowel dak- als plafondisolatie zijn geweldige opties om uw huis te isoleren, maar welke is het beste voor u?.

Het grootste verschil tussen deze twee soorten isolatie is waar ze zijn geïnstalleerd. Zolderisolatie wordt geïnstalleerd in het plafondvlak, terwijl dakisolatie op de dakhelling zelf, boven en onder de dakspanten is geïnstalleerd. Dakisolatie verwijst naar de isolatie van de eigenlijke dakhelling zelf. Plafondisolatie is echter de installatie van elk type isolatie in de vloer die het dichtst bij de dakconstructie ligt.

Het isoleren van een plafond is aanzienlijk eenvoudiger, en soms goedkoper, dan een dak. Daarom is plafondisolatie misschien de betere optie als u tussen het een of het ander moet kiezen. Natuurlijk kun je de thermostaat naar beneden draaien en wennen aan het dragen van dikke truien binnenshuis om kosten te besparen. Maar als je een onafgewerkte zolder hebt, is het geven van de juiste isolatie een van de eenvoudigste manieren om dit seizoen een deksel op je verwarmingsrekening te houden.

Het is een doe-het-zelfproject dat je in een weekend kunt aanpakken, en de besparingen die je elk jaar krijgt, tellen op, zegt Tom Silva, algemeen aannemer van TOH. Het ministerie van Energie schat dat een goed geïsoleerde zolder 10 tot 50 procent van uw verwarmingsrekening kan scheren. En het werkt de tegenovergestelde kant op voor warme klimaten; in de zomer helpt het de binnentemperaturen van uw huis te stabiliseren om de koelbehoeften onder controle te houden. Plafondisolatie verwijst meestal naar isolatie die tussen de plafondspanten is geïnstalleerd.

Dakisolatie betekent isolatie die onder de dakmaterialen is geïnstalleerd. Ze zijn het gemakkelijkst te isoleren omdat de isolatie is geïnstalleerd tussen de frameleden (of voegen) van de vloer, volgens de University of Tennessee Extension. Een afgesloten zolder of isolatie op het dak van een gebouw biedt duidelijke voordelen op het gebied van energie-efficiëntie, volgens het Florida Solar Energy Center. U kunt glasvezel batt-isolatie relatief goedkoop vinden in grote hoeveelheden, zoals het geval is met deze Owens Corning R-38 Fiberglass Batt Insulation Roll ontworpen om tot 341,36 vierkante meter zolderruimte te passen.

Er zijn een aantal scenario's waarin het wordt aanbevolen om isolatie te installeren in de helling, dakconstructie van een huis in plaats van op de zolderverdieping, zoals zo vaak wordt gedaan. Optimale isolatiematerialen en plaatsing van de fundering verschillen per klimaat, dus raadpleeg een plaatselijke isolatieprofessional als u een nieuw huis plant. Denk bij nieuwbouw aan constructietechnieken die zowel funderingsstructuur als isolatie bieden, zoals het isoleren van betonvormen en het isoleren van betonblokken. Een dak is een zeer groot oppervlak en kan in de winter gemakkelijk warmte verliezen als het niet goed geïsoleerd is.

Deze materialen hebben letterlijk isolatie ingebouwd, en huizen die met deze producten zijn gebouwd, hebben vaak superieure isolerende eigenschappen en minimale thermische overbrugging. In een perfecte wereld zou je een energie-auditor inhuren om je precies te vertellen hoeveel bescherming je krijgt van de paar centimeter zolderisolatie die je misschien al hebt en om zaken als luchtlekken vast te stellen die je kunt afdichten om ervoor te zorgen dat je isolatie zijn werk goed zal doen. Warmte stijgt, wat betekent dat alle warmte in uw huis uiteindelijk via het dak verloren kan gaan, dus dakisolatie is een geweldige optie om de warmteopslag in het algemeen te verbeteren. Dakisolatie is een groter en vaak duurder project om uit te voeren, maar kan op de lange termijn een zeer positieve impact hebben op uw huis.

Kathedraalplafonds moeten ruimte bieden tussen het dakterras en het plafond van het huis voor voldoende isolatie en ventilatie. Plaatfunderingen met binnenisolatie bieden meer weerstand tegen termieten, maar sommige bouwers in het zuidoosten van de Verenigde Staten hebben zelfs termietenplagen gemeld door schuimisolatie op ingesloten platen. In tegenstelling tot plafondisolatie moet u bij het isoleren van een dak mogelijk actief de ventilatie verhogen om het risico op vocht te minimaliseren voordat u met het proces begint. Veel oudere huizen hebben geen isolatie in de muren, en er zijn nog steeds veel Australische huizen zonder zelfs maar enige plafondisolatie.

.