Welke isolatie gebruikt u voor dakspanten?

Overweeg om R-30-batts met hoge dichtheid te gebruiken, die zo dik zijn als R-25-batts, maar passen in 2x10 framing. U kunt ook hardschuimisolatie onder de spanten toevoegen, wat R-waarde toevoegt en thermische overbrugging door houten spanten elimineert.

Welke isolatie gebruikt u voor dakspanten?

Overweeg om R-30-batts met hoge dichtheid te gebruiken, die zo dik zijn als R-25-batts, maar passen in 2x10 framing. U kunt ook hardschuimisolatie onder de spanten toevoegen, wat R-waarde toevoegt en thermische overbrugging door houten spanten elimineert. Zoals hierboven beschreven, zijn de twee belangrijkste keuzes in isolatie voor dakspanten stijve poly-isolatie en glasvezelbatts. Welke van deze u gebruikt, hangt af van welke van de bovenstaande isolatietechnieken u kiest te gebruiken.

Het is mogelijk om glasvezelbatts en poly tussen je spanten te combineren, maar dit is niet nodig. Ongeveer 75% van de isolatie van minerale wol is afkomstig van gerecyclede materialen. Het is van nature een brandwerend materiaal. Isolatie van minerale wol is ook een uitstekende geluiddemper.

Denimisolatie komt in de vorm van batts zoals de glasvezelbatt. Het kan worden behandeld om insecten effectief af te weren. Een van de meest voorkomende en effectieve manieren om uw dak te isoleren is met polyurethaan spuitschuim. Van deze gespoten kunststof is bekend dat het zeer effectief is voor het afdichten van scheuren en bestand is tegen wind en hitte.

Het schuim wordt aangebracht op de onderkant van uw dakterras en rechtstreeks op de leien en tegels. De spuitschuimisolatie hecht vervolgens de leien en tegels aan elkaar om te voorkomen dat ongewenst vocht, wind, hitte en koele lucht naar binnen sijpelt. Vereist een aannemer - Hoewel de installatie eenvoudig genoeg lijkt om zelf te doen, bestaat de isolatie van spuitschuim uit sterke chemicaliën die ademhalings-, oog- en huidproblemen kunnen veroorzaken zonder de juiste bescherming. De dampen zelf zijn ook licht ontvlambaar.

Vanwege de lage R-waarde presteert batt-isolatie niet goed bij koudere temperaturen en kan er meerdere isolatielagen nodig zijn. De moraal van het verhaal is dat je een isolatiesamenstel wilt dat de beweging van lucht stopt en zorgt voor een gezellige isolerende laag. Meestal omvat dit het installeren van 2 dikke stijve isolatie zoals geëxtrudeerd polyboard voordat de dakbedekking wordt geïnstalleerd tijdens de woningbouw. Voordat u beslist of u de installatie zelf wilt uitvoeren of een isolatieaannemer wilt inhuren, moet u de staat van uw dak zorgvuldig onderzoeken.

Voordat u begint met het isoleren van uw dakspanten, moet u beslissen of dit project de moeite waard is of niet. Isolatie tussen spanten heeft geen zin, omdat de zolder moet worden geventileerd en de dakspant-isolatie zich tussen twee onverwarmde ruimtes bevindt. De enige keer dat isolatie tussen spanten wordt geïnstalleerd, is wanneer Icynene wordt gebruikt en alles, behalve de zolderverdieping, is geïsoleerd met Icynene. Gov legt uit dat deze isolatie meestal wordt geplaatst vlak voordat de bouwers de dakbedekking installeren.

Opgemaakt van geprefabriceerde platen met daartussen schuim, groeit de populariteit van structurele geïsoleerde panelen onder isolatieproducten. Verkrijgbaar in glasvezel of cellulose, dit type isolatie wordt vaak op moeilijk bereikbare plaatsen zoals een dak of onafgewerkte zolder geblazen via een lange flexibele buis. Je kunt deze YouTube-video hieronder bekijken met enkele goede tips voor het installeren van isolatie op een dakterras. Als u echter polyisolatie gebruikt die ook dienst doet als luchtbarrière, is het toegestaan dat de isolatie onder de rand van de dakspant zit.

Omdat de temperatuur buiten blijft dalen, is het isoleren van uw dak een van de belangrijkste manieren om uw huis warm te houden in de winter. Het isoleren van een plafond met zichtbare spanten is ingewikkelder dan het isoleren van een standaard gewelfd of plat plafond. Het grootste voordeel van het installeren van dakisolatie op uw huis is de hoeveelheid geld en energie die u bespaart.