Hoe loft-isolatie?

De meest populaire manier om uw huis zelf te isoleren, is door isolatiedekens te gebruiken tussen de balken en rollen dakisolatie. Een droge zolder met gemakkelijke toegang vergemakkelijkt dit proces, dat kan worden gemaakt van minerale wol, glasvezel of andere materialen.

Hoe loft-isolatie?

De meest populaire manier om uw huis zelf te isoleren, is door isolatiedekens te gebruiken tussen de balken en rollen dakisolatie. Een droge zolder met gemakkelijke toegang vergemakkelijkt dit proces, dat kan worden gemaakt van minerale wol, glasvezel of andere materialen. Wanneer je zelf de isolatie gaat aanbrengen, ga je eerst alles op zolder verwijderen dat in de weg zit. Meet de ruimte en koop genoeg dekens om deze te vullen.

Vervolgens rol je de isolatie uit en leg je deze tussen de balken. Een tweede laag helpt je verder te isoleren. Om de aanbevolen zolderisolatiediepte tussen 270-300mm te bereiken, kan een tweede laag worden toegevoegd. Gewoon de isolatie uitpakken en op 90 graden leggen op de eerste laag en plafondbalken.

Als het hok als woonruimte wordt gebruikt, moet de isolatie op dakspantniveau worden geplaatst om een warm dak te creëren. Het aanbrengen van isolatie in uw loft, zolder of dakruimte is een geweldige manier om de gezelligheid van uw huis te verbeteren. Afhankelijk van het isolatieproduct kan het langs uw loft of zolderverdieping worden aangebracht tussen de horizontale balken, ook wel balken genoemd, of het kan worden aangebracht tussen de schuine balken, bekend als de dakspanten, die de dakconstructie ondersteunen. Er zijn verschillende materialen beschikbaar om uw loft te isoleren, waaronder materialen die worden geleverd als rollen, losse vulisolatie en geïsoleerde platen.

Als u uw zolder of zolder warm wilt houden, moet u isoleren in de dakspanten, in plaats van de vloer. Bij het isoleren van een loft is de meest praktische oplossing om het grootste deel van de isolatie tussen de spanten te plaatsen, met een kleinere extra laag bevestigd aan de onderkant van de spanten. Als je een loft wilt ombouwen tot woonruimte, misschien een thuiskantoor, logeerkamer of master suite, heb je een 'warm' dak nodig, waar het dak zelf geïsoleerd is. Als u van plan bent het hok te gebruiken voor opslag, wordt de meest kosteneffectieve oplossing koude dakisolatie genoemd.

Maar als u van plan bent om uw loft alleen voor opslag te gebruiken, dan is er een conventionele kouddakoptie (waarbij de isolatierollen van minerale wol tussen de plafondbalken boven de bovenste verdieping worden geplaatst). Door de isolatie in uw loft, zolder of dakruimte te plaatsen, is dit een geweldige manier om uw huis te verbeteren en comfortabeler te maken.