Werkt dakisolatie?

Isolatie die op uw zolder en muren is geïnstalleerd, zal de hoeveelheid warmte die uw huis binnenkomt drastisch verminderen; het huis blijft langer tot op de dag koeler en de airconditioning, als het gaat branden, werkt veel minder vaak. Heel eenvoudig, een geïsoleerd plafond reguleert de binnentemperaturen en verhoogt het binnencomfort het hele jaar door.

Werkt dakisolatie?

Isolatie die op uw zolder en muren is geïnstalleerd, zal de hoeveelheid warmte die uw huis binnenkomt drastisch verminderen; het huis blijft langer tot op de dag koeler en de airconditioning, als het gaat branden, werkt veel minder vaak. Heel eenvoudig, een geïsoleerd plafond reguleert de binnentemperaturen en verhoogt het binnencomfort het hele jaar door. Dit zal vooral merkbaar zijn tijdens de warmste en koudste maanden van het jaar. Isolatie helpt ook om temperatuurschommelingen gedurende één dag te beheersen.

Controleer de dakruimte op obstakels en bewegingsvrijheid. Verticale vrije ruimte van minder dan 1 m (39 in. Zolders of daken zonder werkruimte worden later in dit hoofdstuk behandeld, in deel 5,4, Krappe zolders, kathedraalplafonds en platte daken. Het korte antwoord, ja, het isoleren van de zolder is een effectieve manier om uw huis koeler te houden tijdens de zomermaanden.

Hoewel het een gegeven is dat de isolatie op uw zolder het huis in de winter warmer houdt, is het niet meteen duidelijk dat isolatie ook kan helpen om het huis comfortabel te houden in de zomer. Het isoleren van uw dak kan ook wonderen verrichten om langdurige schade door ijsdammen, condensatie of vocht te voorkomen. Als u in een erg koud klimaat leeft, is dakisolatie meestal een must. Bevriezingsomstandigheden zijn zeer schadelijk voor een slecht geïsoleerd dak en kunnen leiden tot dure reparaties.

Bovendien werken dakisolatie en goede ventilatie samen om uw huis vrij, beschermd en schadevrij te houden. Ondanks het algemene advies om isolatie onder uw dak te installeren, kan dit veel meer kwaad dan goed doen voor uw huis. Elke goede dakdekker zal dakisolatie waar mogelijk afraden, in plaats daarvan ten gunste van zoldervloerisolatie en zolderventilatie. Als de isolatie nat is, bedek deze dan niet totdat de bron van vocht is verwijderd en de isolatie droog is.

Het is niet altijd standaard om isolatie rechtstreeks in de dakhelling zelf te installeren, wat de noodzaak voor veel huiseigenaren oproept. Dergelijke schade kan exorbitant zijn om te repareren, dus het is raadzaam om vooraf de kosten voor de installatie van dakisolatie te betalen. Waar het dak voorbij de buitenmuren reikt, kan het mogelijk zijn om dakventilatieopeningen te gebruiken in combinatie met dakopeningen of opgebouwde nokventilatieopeningen. Kathedraalplafonds moeten ruimte bieden tussen het dakterras en het plafond van het huis voor voldoende isolatie en ventilatie.

Als u op zoek bent naar polyester isolatie in NSW, QLD, WA en SA, kijk dan eens naar Bradford Polymax Insulation. Hoewel het installeren van dakisolatie in het begin kostbaar kan zijn, zal het u op de lange termijn zeker geld besparen. Veel oudere huizen hebben geen isolatie in de muren, en er zijn nog steeds veel Australische huizen zonder zelfs maar plafondisolatie. Als uw zolder voldoende isolatie en goede luchtafdichting heeft, en uw huis nog steeds tochtig en koud aanvoelt in de winter of te warm in de zomer, is de kans groot dat u isolatie aan de buitenmuren moet toevoegen.

Het is belangrijk dat de dakspouw volledig wordt afgedicht van de geconditioneerde ruimte eronder om binnendringen van vocht en aantasting van het dak te voorkomen. Plafondisolatie is echter de installatie van elk type isolatie in de vloer die zich het dichtst bij de dakconstructie bevindt. Deze materialen hebben letterlijk isolatie ingebouwd, en huizen die met deze producten zijn gebouwd, hebben vaak superieure isolerende eigenschappen en minimale thermische overbrugging. Dakisolatie zal uw airconditioning ook aanzienlijk effectiever maken in de hete zomermaanden.

Als de zoldertemperatuur boven het vriespunt ligt, verwarmt het de dakbedekking, waardoor de sneeuwlaag smelt die in direct contact staat met het dak.